June 24, 2012

Aida Rich Cafe at Batu Berendam, Melaka


Hello..~

Eh orang melaka, pernah dengar Aida Rich Cafe?
Aku dah lama sangat2 nak pgi merasa makanan kat Aida Rich Cafe sejak2 tengok kat fesbuk dia.
Macam best je kan sbb ada kombinasi makanan western, fusion dan nyonya.
Smlm petang merasa gak datang sini sebab dah janji dengan kastemer nak hantar cake kat bt.berendam.

Ini signboard kedai.


Lokasi :
No. 69, Jalan MP1, Taman Merdeka Permai, Batu Berendam, 75350 Malaka, Malaysia
(bangunan sederet dengan Dominos Pizza tapi dia bahagian tengah)


Ini antara menu yang kitorang belasah semalam..


Fish n Chips.
Ini rayen punya.
Sedap tapi fries itu agak hangus. Coleslaw itu terlalu banyak mayo, kalo kurangkan sikit mungkin lebih sedap sbb tartar sos dah pekat, jadi agak muak.
3*




Seafood Spaghetti.
Ini icha punya.
Superlicious. Sama tarap Simply Fish okey!  5 ekor creamy new zealand mussel yang besau2. Memang adalah heaven.
4*


Nyonya Laksa.
(gambar ambik dr FB ARC)
Ini azat punya.
Aku jamah sikit saja.



Chicken Salad.
Saya punya.
Oih.. ini memang sangat sedap.
Ayam grill itu sangat lembut dan juicy. tak sangka walaupun appetizer sahaja tapi sangat kenyang sebab banyak. kalau manusia diet seperti ku sangat sesuai.
5*



Ice cream for dessert. 
Banyak gile ko! Biasa kalo order kat mana2 dia letak satu scoop kecik je kan? ini macam letak separuh tube ice cream! hiks!
Memang sedap. Rayen ambik stoberi, icha ambik chocolate.
5*


Minuman takpayah tepek sebab aku order air suam je sbb tengah sakit tekak. Banyak minuman best2 dalam menu. Sila datang tengok sendiri.


Apapun, next time insya'allah datang lagi. Next time nak try salmon grill yang sangat2 mantapp kelihatan.
Well, see u soon!
Tata.


3 comments:

Faezah Othman said...

hari tu kite amik chicken grill ....besstt gile kak! (tgk smp tahap gile.hahha)..kawan kite amik salmon grill tu...bg kite best jugak..huhuhuhu....try la nnti...huhuhu

PertMuffin said...

aritu nk try salmon gril tapi kena tunggu 25min, akak tgh lapau nau2 so tukar la menu lain yg cepat sikit. huhuhu... lengkali nk try la salmon n ciken grill tu :D

asnida rahim said...

Harga dia ok ke mahal?