September 28, 2007

Kisah Empirean's Neopets..

helloooo semua!
Tadi baca satu post yg menyentuh hati di blog bekas detektif wanita GerakKhas yakni Elly Maslin mengenai neopet tercintanya...
Memandangkan aku pun tak mahu kalah dengan orang itu, jadi aku pun meniru dia buat satu post utk empirean's neopet... Jadi, post kali ini tribute to olsz our lovely neopets...

Neopets... eheheh! korang penah dengar pasal neopet? ialah adalah sebuah website virtual pet yg sangat mewah dan seronok. Dah hampir 6 tahun lebih kami menjaga/ membela neopets (kami?? nampaknya aku sorang sahajalah!! ibubapa angkat yg lain semuanya terlalu sibuk sehingga mengabaikan anak masing2 *menjerling* )

Mari lah berkenalan dengan neopet2 yg menjadi kegilaan kami:


Anak Aku : DewiCinta
: Memandangkan aku antara orang kaya dalam neopets (hasil perjudian, hasil rompakan, hasil bermain games, hasil perniagaan dan saham, hasil harta 'terpijak' dsb) maka dalam ramai2 empirean's neopets, anak aku kelihatan agak vass kerana dah memakai berus bercorak bintang yg agak mahal (cuma apply berus cat pada neopets, dan mereka akan bertukar warna!!) Dia juga lebih tinggi level kerana kerap ke sekolah kungfu, dan lebih pintar kerana rajin membaca buku.
walaubagaimana pun, aku sekalipun tidak pernah menghantar dia pergi berperang kerana aku takut pada kekalahan. Huhuhu!!!!
Memandangkan sekarang nih aku dah ada Anak Kandung sendiri *menjeling kakcha*, maka aku sudah kurang menghabiskan masa bersama Dewicinta. Aku cuma online sebulan sekali yakni hanya utk menghantar beliau bercuti di Neopia Hotel dimana keadaannya lebih terjamin dan selesa.


Anak Elly Maslin : Bohsia69
: *menjeling* neopet paling aneh seperti tuannya.....Nama neopet yg begitu buruk mudah dikesan seperti sikap sebenar pemiliknya. Orang ini langsung tak ada citarasa dan kemahuan untuk bersolek! Awal2 dulu Bohsia69 nih agak comel walaupun rupanya kelakar. Tapi lelaki jahanam ini telah menyolek anak sendiri menggunakan berus Christmas, maka tiba2 saja anak beliau dah bertukar menjadi Santa Klaus. Memandangkan dah lama terbiar, akhirnya dah turun pangkat menjadi orang suruhan santa sajalah!


Anak Nuar : CikComel & LittleLuki
: Dulu LittleLuki amat cantik.. sekarang tak tahu kenapa dah berubah warna... (Ahh!! Jangan pandang aku!! Aku tak terlibat dalam urusan ini!!) CikComel pula dah memakai berus Glowing dan dah kelihatan seperti Pari2 yg Bulat dan Pendek.
Aku pernah menjaga mereka tapi tak lama. Menjaga sekadar kerana mahu menggunakan akaun tuannya.. Hohoho!! Akaun nuar aku gunakan sebagai batu loncatan untuk hal2 perjudian dan merebut harta karun. Hasil neopoint yg aku dapat, aku transfer ke akaun sendiri! Muahahahahah!!! Mmg kejam dan licik. Tapi sebagai pembalasan, aku dah jaga anak2 dia dengan baik dan kerap menghantar mereka bercuti di Neopia Hotel yg mewah...


Anak Arieyya: AkunyerPertDedy, Guchianima, Sushianima
: Ganjil betul nama anak2 dia nih.....tamak! bela sampai 3 ekor! hohh!! Nasib baik kau kaya...! Dulu arieya dan aku sama2 adalah orang kaya neopia. Kami ada rumah yg besar, kehidupan yg mewah, kedai yg maju, akaun bank pun berkepuk2..pendekata tak terhinggalah kayanya!! Anak2 dia pun berwarna warni berkat berus2 mahal yg dia beli..Ada la satu hari tu, Tetiba aje dia gatal pegi hantar anak2 dia kat rumah anak yatim. Haaa! Hambik kau.. melalak-lalak dia sbb anak2 dia orang lain dah beli.. hahahah! Lilek la Ya.... neopets aje..! bukan anak betul pun.. (oh! sebenarnya, bila dah bela lama2 akan jatuh sayang dan cinta sepenuh hati terhadap neopets sendiri!)
Tapi cemana ntah, akaun dia kena hacked! (Jangan jeling akuu!! Hal ini pun tak ada kena mengena dengan aku!!)
nih mesti lepas main tak logout...tapi yg pelik akaun dia aktif lagi..cuma anak2 dia ajelah yg terbiar...(mujur tak frozen terus!!)


Anak Maini: MerahJelitaPiauPiau, MerahMerahJelita, Normawati
:*menjeling* ...........................................................................................................................................................................tengok wajah anak2 maini pun dah tau bagaimana sikap mama nya. Aku pernah ada pengalaman buruk dengan anak kembar maini, MerahMerahJelita & MerahJelitaPiaupiau itu.. Masa aku tolong bela mereka dulu, aku bagi PetPet jenis Spidey kat mereka (mainan khas utk neopet, harganya agak mahal )sepatutnya mereka kena main2 dengan petpet tu..ini tak!! ada ke patut dia pgi makan Spidey tu!!!! TidaakkkK!!!! Geramnya aku!! bukan petpet aje yg dia makan, aku bagi buku dan meja pun habis semua dimakannya... Memang mirip sangat perangai maini yg mirip hantu lapar! *koff!!*
Nasib baik Normawati tu baik..dah la comel aje dengan fesyen polka dot tu...sopan pun sopan..
Akaun maini pun aku guna sebagai batu loncatan untuk berjudi dan merampas harta2 dia...Tu laa! sapa suruh kau malas jaga anak2 kau!! Heyy! tapi aku slalu bawak mereka stay kat Neopia Hotel tahu!??!

Sekian lah! bye!

9 comments:

Elly Rocker said...

aku bukan taknak main.. aku takot aku addict semula seperti dahulu.. apapun terima kaseh kerana sudi curi duit dan harta bohsia69 aku. KAU DAHLA AMIK, TAPI TAK BWK DIA PEGI BERCUTI DIHOTEL! PEREMPUAN JAHANAm MATA DUITAN HARTA BENDA!

Elly Rocker said...

ya.. aku ingat kisah ariya itu.. dia menangis teresak2 terus kt cc boy.. kerana bertindak agak bangang menghantar anaknya pergi rumah anak yatim. dan bohsia69 aku memang pakar mendapat 10ribu 2kali dlm sehari.. tapi.. aku mudah tewas dimeja blek jack.. ah!! aku rase mcm nak main balik lah!

PertMuffin said...

muahahahah!!! aku mmg sengaja mencuri dan membuli anak kau yg hodoh tu!!
baiklah! memandangkan sekarang aku dah kaya raya, dalam bulan2 posa yg mulia ini, aku akan menderma 20,000np pada kau untuk memulakan hidup. letaklah apa2 barang dikedai kau yg berharga 20k utk aku beli..

ikhlas dari ibu dewicinta.

Elly Rocker said...

*menangis* baiknya hati bomoh muda yg cantik nih.. walaupun dah kawin, tapi masih bergetah! terima kaseh daun keladi.. akanku gunakan 20ribunp itu untuk perkara yg lebih berpaedah dari berjudi!! aku terharu!! kalau main wheel of fortune takpe kot? die bukan judi kan?

fara[the]bugbuster said...

aku dah create satu.. heheh nama dia bugbliboo... sejenis arata.. comel cam aku gak... hehhehe.. sila beri tunjuk ajar... tapi aku takleh bukak sekalu kang kantoi ngan bos aku... org lain keje aku layan neopets plak

PertMuffin said...

fara, add aku jadi neofren kau supaya aku boleh bagi sedikit harta kekayaan ku pada rerakan neofren ku.. huhuhu!
search la aku DEWICINTA, add as fren.

tak silap aku robet kau dulu pun ada bela satu..tak ingat apa namanya... ce kau tanya dia..

Elly Rocker said...
This comment has been removed by the author.
Elly Rocker said...

aku menghantar anak2 aku pergi bercuti 2 hari.. 6 tahun bohsia tak bercuti.. bg mandi spa dan urut keladi. pasti die sayang papa! oh oh? aku dah beranak anak baru 2 hari lepas.. ku beri nama yahudimabok.. hobinya minum todi sambil nyanyi lagu cek mek molek.. ohhhoooiii!!

fara.. aku dah add kau sebagai neofren, selamat dtg kedunia membela bayi puaka!

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛