June 12, 2010

The Garden Recipes

Ok adik-adik....
hari nih kak hawa nak promote satu restoran baru di Jusco Bandaraya Melaka, yakni kedai makan yang sangat comel dan tersangat english style..ianya adalah :
Restoran Garden Recipe.



Ini adalah kedai yg sangat sihat kerana kesemua makanannya adalah dari unsur organik dan menyihatkan.


Rayyan menyamar mat bangla dengan kemeja kotak2 ittewww..

Lissa n ayah... (Eh, mmg perlu ker bergambar sambil pegang pasu bunga tuu????)

Sibuk jer pompuan belah kiri tu... tadi ngan ayah, ibu pose sibuk nak interframe jugak.. :P


Fish and chips yang sangat fresh fishnya - ada bau laut dalam makanan... (gile fresh!!!)


Chicken with vege and brown rice - sayur yang super segar dan mmg sedap okeh!!

Nyaman gile makan kat sini... Interior dia sangat english looks. Makanan best, environment best, pendekata mmg semua best lah..
Aku order makanan utk 2 org dewasa, 2 kanak2 + 4 jenis minuman + 1 starter (tiada sempat mengetik gambar) semua sekali tak sampai pun RM60! Mmg harga yg murah dan sangat berbaloi utk menikmati makanan yg sedap ditempat yg ekslusif dan tenteram spt ini.. Harus datang lagi okehh!


10 comments:

morly said...

ceh busuk punye kawan amakn xnk ajak aku................ adui.....

ibuayu said...

sedapnya..kena cuba ni

PertMuffin said...

morly : eh, tak kuasa encah bawak kau tauuuu..! harus tak cukup.. :P

ibuayu : mesti try. recomanded..! hehe

z a t i said...

varvie serius 4 org tk smpai 60?
kt sini kalau tmpt cantik sorg RM60 kot.

mak kena dtg noksss

PertMuffin said...

betul noks... kena RM58.20 aje.
sangat puas lah.
fruit juices dia sangat fresh sampai tahap rasa macam blend sendiri kat rumah..
harga dia lebih kurang harga western food kat food court aje tau! yg penting food & environment class!

Anonymous said...

perempuan mmg sepatutnya membiarkan orang lelaki yang 'memandu'. yeahh~!!

eh? apa kena mengena??

cilakak! salah tempat....

ZARA said...

the best part about this restaurant is that they serve brown rice and other healthy option :)

Anonymous said...

amboi2 perempuan nih, sejak2 ada camera baru menggantikan arwah yang banyak berjasa tu, mengketik sana sini je dia yea (mode orang jeles la tuuuuuuu) hehehehehe.....

ibu order apa tu tak sampai 60 ibu? udang n sotong dia best tak? itu feveret ajuan tu...... mummy memang teringin nak makan ikan bakar melaka.... hmmmmm raya nanti dia bukak tak agak2... mummy macam ada nak buat plan jahat melarikan diri pada raya ke-2 makan kat sana la.... hehehehehe....

--mummy juan n mysha--

PertMuffin said...

zara : ya ya! restoran ini sangat sihat dan best kan? :D

PertMuffin said...

mummy : ibu order set yg dalam gambar tu.. then utk kakcha n adik rayyan set spaghetti for kids. ada kentang n fruit juice sekali. berbaloi baloi...