December 10, 2010

Handbag & Kasut

Hello olls...
Kenapa ye orang perempuan suka kasut & handbag ? Ko suka?? Aku...? aku suke gak laa.. Dulu zaman2 study tak berapa sangat sbb aku biasa pakai kasut cikang & backpack je... Senang usung sana sini.. Lagipun aku kan travel dengan bas ekspress.. Jadi, backpack dengan cikang tapak flat mmg terpaling selesa la waktu tu...


Sekarang sejak jadi isteri, ibu, wanita bekerjaya dan peniaga kapkek kelakar, haruslah aku upgrade sikit.. Aku paling suka shopping handbags kat Rona. Sebab jarang jumpa brand yang dia offer kat Malaysia.. Harga pun ok sangat kalo nak compare dengan online shop yg lain..
Buat masa nih aku ada beberapa set kasut & handbags sedondon kekdahnye utk aktiviti-aktiviti tertentu...


1) Set Pergi Rumah Orang Kawin / Majlis Rasmi.
Black & Silver memang aku minat. Satu kombinasi yang gedik tapi elegant bagi aku.. Lagi kilau lagi aku suka.. hahah!

- Kasut Silver beli kat Vincci masa offer. RM29 je..

- Satchel Khaty Van Zeeland beli kat Ronasofia. Aku sangat suka sbb space dalam sangat luas sampai tahap boleh letak dslr + pampers + baju spare lissa & rayyan dan jayanya. Hebat!!


2) Set Sempoi
Ballerina shoe & Crossbody, warna sedondon dark brown. Ini memang aku pakai kalo berpoya2 dan jumpa customer. Sebabnya ringkas dan simple.




- Ballerina shoe beli Jusco.. RM10 aje okey!! Aku rembat 2 ketul sekali.. Satu lagi hitam + blink2 silver. Tapi yg tu dah tercabut blink2 dia, dah arwah..





- Crossbody beli kat Mahkota Parade - RM19.90 sajok.. Boleh muat kamera bagak aku tu + handphone + purse panjang. Yang nih memang aku usung bawak pgi keja sebab ada 2 .. satu lagi adik aku Teh prezen.. mentel betul bagi hadiah barang yang aku da ada dan sama plak tu..
aaii... (T_T)




3) Set Orang Tua pergi Dating (-_-;)
Ini aku pakai time tak bawak makhluk-makhluk halus keluar berjalan2... Biasanya time aku keluar dengan Azat.. hikss!



- Wedges Fabiano Ricco - brand amende ntah... hoho! Beli kat area Tesco, RM39. Aku beli sebab aku suke plate berkilau tu je.. Aku kan mata keranjang...hihi (*,*)


- Crossbody Etienne Aigner beli kat Rona jugak...



Ok... setakat nih, tu aje la koleksi kesukaan aku.. Banyak lagi sebenarnya tapi ada yg dah koyak, ada yang dah usang dan tak kurang jua yang dah nazak... So aku simpan aje bebaik nak2 set Handbag dan kasut Bonia warna hitam & gold yang azat bagi masa hantaran kawin dulu..

Tapi................
dalam banyak2 diatas, satu pun tak boleh lawan keselesaan aku bila pakai objek tersayang ini..
jalan-jalan kat Jusco Tebrau sarung benda nih selamba pun tak kesah...
.
.
.
.
.
.
.


i love my selipar. dah 3 tahun aku pakai okey!! *blushing*










6 comments:

Anonymous said...

tesis anda ditolak.. harap maklum.
ini kajian yang sia-sia! chuih~!!

proffeser annoymous

PertMuffin said...

jahaney mung pokrowl... cuh!!!

Tiq said...

cayalah awew!

kucingorengemok said...

aku suka set no2

"penjual cupcake kelakar" - cupcake kelakar ke, ko yang kelakar? hehe :)

az rina a.k.a jaijina said...

fomfuan ngan hembeg+kasut mmg tak dapat nak di pisahkan..

PertMuffin said...

tiq : aku terpengaruh dengan blog kau la tayang beg ngan kasut. hahah!

kog : kapkek kelakar tu adalah penjenamaan bisnes aku (T_T)

jaijina : btul! btul! jangan kata pompuan, azwan ali pun suke kannn?? hhihih