December 04, 2010

Penat sampai Sakit

Hello lagi..

hari nih rajin sikit nak update blog... susulan aktiviti menjadi pelancong sebenar tempohari, natijahnya kakcha telah dihinggapi penyakit asma yg teruk.. 1st time ambik gas lebih 4 kali dalam 1 hari, sampai kena tahan wad terus..! Bukan sehari tapi 3 hari!

mana tak kena asma...? ko bayangkan, dari pukul 10 pagi sampai 6 petang kitorang jalan dalam USS tu dengan cuaca yg panas berangin.... orang tua pun dah tak tahan, inikan pulak budak kecik..

balik JB dalam bas dia dah start melepek... aku sapu vicks dia ok sikit... pastu sampai JB plak hujan (Singapore panas terik)...
Otw nak balik rumah singgah makan kat Tmn Sri Pulai, time tu la dia dah start menyemput... Terus Azat bawak gi klinik Penawar, ambik gas.

Sampai rumah ok sikit, tapi time tido antara kul 12 ~ 6 pagi tu mmg teruk jugak la... asyik muntah dan dada bergelombang... aduihh aaih!! selang setengah jam dia bangun gi toilet sampai aku tak boleh tido sbb teman dia..

Last2 6.30 azat terus bawak dia pgi klinik Penawar (24jam) balik smula n ambik gas lagi... Aku sampai tertido2 dalam kereta sbb ngantuk + letih tak hingat..

Subuh tu je 2 kali dia ambik gas... last2 doc buat surat refer kat hospital... Memandangkan kami kat JB time tu, aku pun ckp kat azat, takpayah la gi hospital... kita balik melaka terus, kat melaka baru bawak gi hospital.

Tengahari terus balik Melaka, sampai rumah terus pack2 baju lissa incase kena tahan wad, then terus pgi Putra Hospital (panel Ambank). Memang betul pun, doc check and terus tahan wad.
Sudahnya, 3 hari aku berkampung kat Putra.. (T_T)

Kak ipar aku sakat, dok hospital nanti ada hantu. Siap dia cakap nanti ada "nurse" jalan tembus dinding bawak ubat.. Choiii sangat okeyy!! buat org seram aje...!! tapi nasib baik lah wad kanak2 kat Putra nih meriah... so takde la rasa sunyi & seram sangat.. hehehe... KORANG PENAH JUMPA HANTU KAT HOSPITAL???

Ok la... apa2 pun, enjois de pikces..





Pandangan dari bilik kak cha waktu siang - nampak laut selat melaka..

Hujan lebatt! ah, yg terpacak tu adalah Menara Taming Sari

Night view.. Lampu neon sekitar melaka :)


Ayah mithali yg menjaga anak daranya yg sakit..

Amik gas



Ahh!! menu orang sakit macam nih ke? *jeling*


Sibuk betul sorang tu kacau lauk orang sakit..


Pesakit yg gigih berposing

Kita minum duluuuuuu~

2 comments:

Anonymous said...

fuiyooooo...kak ipau tkbleh thn tgk adik ipau punyer menu kakakakakaka...apa-apa pun kak cha alhamdullillah akhirnya sembuh ingat!!!!! jaga mkn ok......n yg penting taun dpn kite pergi lagi..tapi no ice cream n no coca cola......:d

Nani Jais said...

kak cha isap botol susu lagi.. hahahahahaa dah besau arrr, x mo isap botol.... :P