May 09, 2010

Patah tumbuh Hilang Berganti..

Hello olls..


Hari tu kan aku dok kecoh2 kat fesbuk yang kamera aku rosak dan handphone aku azab gile. Kamera compact kesayangan aku tu memang banyak berjasa terutama pada perniagaan kapkek kelakar. Tapi sayang, tahap kerosakan tu dah memang tak dapat diselamatkan lagi..


Handphone pun sama laa... start kena virus sedut RM melalui mms. Sangat jahanam virus nih.. Tak semena2 handphone azat pun kena sampuk sbb aku gatal2 gi upload gambau guna memory card aku dalam handphone dia (-_-;)


Tapi handphone aku ada mahap lagi laa.. .masih boleh dipergunakan walaupun rupaparas dia memang tahap hina gile siap bersalotep2 segala.. (T_T) ... terpaksa la tang salotep tu, sbb perkataan Nokia tu asek tanggal aje.. ekceli aku mmg tak kesah barang2 aku bertampal sbb dari zaman study dulu pun cpu aku penuh dengan tampalan dan contengan. koff!! tapi Najwa ngan Teh selalu mengutuk dan memperlekehkan handphone aku. Bedebah je.. :P
Aku ikut cakap abah aku, Jangan bunuh kalau dia belum mati... maksudnya, kalo boleh pakai lagi guna je lah selagi hayat dikandung badan.. Sampai tahap takbleh guna, nak buang pun buang la... tapi kamera aku yg dah mati pun aku masih tak tanam lagi..sayang laa.. :(


Handphone buat masa nih aku guna.. Sampai dia tak bernyawa nanti cari la henpon lain sebagai pengganti.


a) Kes 1 - Handphone usang - si cacat dari gua hantu.

warna pun dah luntur..haruslahh...pakai sejak awal 2007 oke!

nak ketik gambau pun dah tak boleh sbb salotep tu mengaburi pandangan..
(err.. korang rasa aku kena tukau henpon ke haaaa??)

b) Kes 2 - Kamera buta dan lens tercabut ekor


arwah kamera kompek kesayangan Canon Powershot A1000 IS


lens dah cacat kena tempeleng dengan kakcha..
(T_T;)



Takbleh nak wat apa pun...sebab skrin tak boleh view langsung.. hitam cenggini je...
innalillah..

OK, Tapi yang bessssss sangat adalah kematian kamera compact aku telah ditukarganti oleh Azat tercinta (tiba2 jek panggil azat tercinta padahal selama nih tak kesah apa pun..ekekekkeke!!) OK, toy boy yang aku maksudkan di fesbuk tempohari ... adalah ini :-



Hadiah hari Ibu & Hari lahir ke 31 in advance..
ohokss!! anyway, tengkiu sayang!

Memang tak boleh berhenti senyum! :D
Alaa..sebenarnya, aku pun takde la berharap tinggi utk dapat perkara baik ini. Aku lebih prefer kamera compact aje sbb senang aku nak usung ke sana ke mari. Tapi dah orang bagi, harus lah bersyukur kan?
heihei!~ kalau nak tau, aku laki bini mmg ada satu perangai jelik yakni beli hadiah untuk pasangan dimana suatu hari kelak, barang tersebut diri sendiri pun dapat pakai sekali. huhuhu! Benda nih Azat yg minat sebenarnya. Sebab tu dia beli...sengaja guna tajuk Hari Ibu & Hari Lahir isteri utk beli hadiah.......... *jeling* (aku mesti sorok dari dia!! heihei!!)
okla.. tata!

p/s: ada sesapa nak menaja aku henpon? perbuatan mulia tersebut memang sangat2 dialukan :D

11 comments:

Sitisifir10 said...

Innalillah....keshian kalau nuffnang saya sehari dapat sejuta, boleh ah nak belanja :P

PertMuffin said...

saya doakan nuff pija naik lagi dan lagi dan lagi....ohoks!

Florence M. said...

aku rasa sbb pengguna henpon tu yg hardcore tu jadi centu..ganazZZzzzzZZZ..
*lariiiiiiii sbelum kena hempuk*

PertMuffin said...

*terus baling tiQ dengan henpon gagah*

Hambikkk!!

Florence M. said...

kejiiiiiiiiiiiiiiiiiii

PertMuffin said...

nape aku takleh komen dalam blog kau nyaf??
kerek laa!! cuih!
gambau lain takdak kaaa?? gambau kat bangunan merah.. apa sume tuu.. huuhuhu!!

Florence M. said...

gay (sbenanyer guy..tiru skit gaya gay) hahahaha..gambar tu aku nak tunjuk 6 pack aku la..hahaha..
saper ckp kau takleh komen..org lain leh je komen..aku setting sumer org leh komen taw !! cuih balik !

Anonymous said...

err.... eos 100d tu apa?

set jamu selepas bersalin kah??

PertMuffin said...

sori, i don tolk to strengjer!!

maini said...

*pitam sambil meracau..aku..nakk..kamera..tu..

PertMuffin said...

*kechekkk! kechekkkk!!*
(ketik gambau maini pengsan)