February 28, 2011

Lepas 10 Hari..

Hello..!


Kejap je dah 10 hari :)
memang sengaja tunggu 10 hari pencen baru nak update blog. hehe!
Masih terlalu awal nak cakap perasaan tentang kehidupan baru. Ye la.. awal2nya sume rasa best kan... ada setengah orang yang dah kerja bertahun2, jangan kata 10 hari, 5 hari tak kerja pun dah mula rasa bosan dok rumah... tapi aku, dengan 2 makhluk halus yang hingar bingar tu.... jangan kata 10 hari, 10 minggu, 10 bulan pun belum tentu rasa bosan sbb melayan karenah2 makhluk hyper aktif tu.. aihhh!! Tambah lagi dengan kapkek kelakar... ok la. Belum sempat rasa bosan. Alhamdulillah..


Sebenarnya rindu kat Teac dan kawan2 *blushing* Walaupun baru keja sana 6.5 tahun, tapi serius cakap memang susah nak cari environment kerja yang seronok dan tak stress macam kat Teac. Aku dah pernah kerja di beberapa company lain (tak payah le sebut kang ada yg ex boss kecik ati..kikikikhhh!!) tapi tak seronok, diri merasa tertekan dan hazab yaamatz! Seumur hidup aku rasanya keja tempat lain tak penah lebih setahun.. Tapi dengan Teac boleh tahan sampai 6 tahun lebih... tu pun memula ingat nak sign-mati *kikkikihhh!* tapi apakan daya, jodoh la panjang la pulak kann... :(


Apapun, life must goes on kan? Walaupun dah tak kerja Teac lagi, tapi aku dapat jugak bawak balik sesuatu paling berharga bagi aku dari Teac..


Ini laaa...!~ :D

Ok, abaikan muka puaka tu... (-_-;)
Sebenarnya ini ialah sebuah buku autograf :D
alaaaa! macam zaman2 kita sekolah duluuuu tuu...
Gedik tak aku siap ada autograf segala.!? haha!

Superbig boss pun sign tauu!
Thank You Namiki san (muka dia macam atok KFC kan?)

Isoya-san : Aruu?! Why you put my facu not so hansom? (-_-;)
Aku : ok ok, later i change! (menanam tebu dipinggir bibir)
(gambau dia yg aku ada mmg sume tengah tak hensem... nak wat camne kan? hik)
Sebenarnya aku suka cakap dengan orang jepun sbb mereka tak pentingkan tatabahasa :D


Ini from my manager - Mr. Praba. Orang yg paling aku banyak terhutang budi sbb dia la yang popularkan cupcakes aku kat Teac. Thank you so much boss, i owe u a lots! Hari tu i tak sempat nak cakap macam ini sbb i takut i menangis. Haha! Anyway, terima kasih atas semua tunjuk ajar dan sokongan (in jobs & businness also) yang boss berikan kepada saya dan kawan2 selama ini.




Isi kandungan lain buku tu memang best dan kelakar. Hehehe.. Berlawan2 tau diorang buat autograf tercantik. haha! Seronok jugak.. Tapi yang aku paling kelakar bila hampir separuh dalam tu komen yang aku nih seorang yang SERIUS. *pengsan*
Bergurau apa korang!! aku nih kan peramah.... kenapa kena tuduh orang yang serius pule...
*nangis laju2*


bye laa!!!

7 comments:

kucingorengemok said...

eh comelnya kamu ada buku otograp!

apisv2 said...

salam kunjungan dan perkenalan;)
dtg dr blog RM;D

blog apisv2

Mama Sohayl said...

Wawawa.....sudah duduk rumah ye skarang? Bahagianyaaaa..... =)

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye dah join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/terbaru-xia-xuanze-ganti-misbun.html

Dda Ly said...

wahhh best nye dpt buku autograph gini...sejak zaman it canggih ni, mane nak jumpe lg dah buku cemnih kan...:)

meh ke rumah,
~farewell friends~
keep in touch ye..♥♥♥

yazz said...

huhuhuhuhu teringat zaman dolu2....last sign buku autograph maser tingkatan enam....berhenti keje tak de plak nk wat camtu...lupa la.....kalau tk bleh duduk2 baca n ketawa n nngis kannnnn :D...miss them so much too.....

Anonymous said...

*nangis olok2*