January 07, 2012

4 Hari Mencari Suami

*Matila tajuk posting macam hamlau.. kih kih kih!!


Hello ols..

Dah 3 hari dok rumah dengan anak2 tanpa Azat.... bosan tahap maksimum.. huwargh!! lantak la orang nak kata aku mellow ke apa, yang pasti memang aku bosan kalo Azat takde :(


Ekceli laki aku emergency kena balik JB sbb bapa mertua aku tak berapa sihat. Aku & bebudak aneh nih sume tak dapat ikut sbb Lissa baru start sekolah, mengada2 la pulak khennn baru sekolah sehari dah nak coti2 bagai... jadi terpaksa la aku handle budak2 nih sengsorang dari khamis arituh sampai la ahad nih... ehe, 4 hari je pun...tapi rasa macam pat tahun tauu!! Aku memang jenis kelam kabut sikit kalo Azat takde (kalau dia ada pun aku memang kelam kabut hihihi.....). Sebab aku nih kan banyak nau keja nak dibuat... so kalo takde orang nak tolong tengokkan anak2 memang aku serabut sikit...


Aku ingat lagi.... sikit hari dulu aku ada gaduh2 manja la dengan sorang awek nih... sbb nye aku terkomen yang sikit lebih kurang mcm nih la "anda takkan cool tanpa suami di sisi"... aku komen tu masa dia tulis kat status something like yang dia tak perlukan suami (kot??) sbb dia boleh survive sorang2 katanya...


Yang aku nih pulak begitu jujur, ikhlas dan tawaduk komen dari konteks seorang isteri merangkap ibu kepada anak2 yang sedang laksa (sebenarnya nak tulis lasak tapi malas nak tekan backspace! koff!). Memang betul weiihh, gado besau la jugak masa tu... sebab nya dah salah faham... kekdahnya beliau itu mungkin la kot agak sensitif sbb masih dara walaupun sudah berusia... so ayat aku tu memang menyinggung beliau la kot... padahallll sumpahhh aku cuma komen berdasarkan keadaan diri aku yang ketika itu memang laaaa hazab gile yakni wanita bersuami yg beranak dua dalam masa yg sama menjadi kuli kepada syarikat jepun dan sibuk pula menguruskan syarikat kapkek kelakar... celik mata 6 pagi sampai tutup mata jap 11 malam, celik mata balik kul 2 pagi, tido balik kul 4 pagi (sambung wat kek) memang kerjaaaaaa je keja! Siang kat opis, malam kat rumah, tengah malam kat dapo... so kau agak aku cool ke teruskan hidup kalo azat takde nak tolong jaga anak2 aku?? memang tak lah weh! mesti macam nenek kebayan dah aku kot!!


Awek tu memula takde la panas sangat dengan komen aku, tapi tetiba ada sorang butt licker dia naik hantu... pastu start kecoh2 bagai.. kau dah kenapa setan? period? tak tau hujung pangkal tetiba merempan kann?? bongok gile pompuan tu... orang lain yang beranak, kau pulak yang gila meroyan.. memang syaitanik sangat! :P
Memang benci kan kalau kau sedang berkonfrantasi dengan seseorang, tapi ada plak hamsap lain yang sibuk2 masuk campur.. eih! terajang kang!!


Tapi tu kisah lama la.. hee.. lawak sebab aku sampai sekarang tak faham kenapa ada setengah orang tak kisah kalau tak kawin... belum jodoh tu takpe la... insyallah Allah memang dah tetapkan jodoh kau, cuma lambat atau cepat je... tapi yg aku tak bleh nak terima kenapa dengan begitu eksyennye dikau berkata2 yang tak perlukan suami bagai.. hmm... lantak la kau. aku doakan satu hari yg mulia kau kawen jua akhirnya.. amin.


ok la. tata.



2 comments:

Arieyya said...

dier lom rasa idup bersuami.. :p

zatie_izzati said...

Salam awk… sy sgt setuju ngan awk.. life sy pon kucar kacir sejak dok jauh dr hubby… Sy br kene transfer. Bwk anak skali… (sbb nak besarkn anak sndri..kekdahnye..hehe) time keje anak antar nursery.. org lain tgk mmg mcm sy kuat dan tabah.. Tp saat yg paling menduga klu sy jatuh sakit cam demam ke… Mlm mmg xleh masak le sbb anak nakkn perhatian je. Sib baik umah dkt gile ngan opis, so lunch hour balik masak…
Tapi cam ne pun sy mmg sgt2 x sanggup nak berterusan cam ni.. so sy gunekn pegaruh anak.. cth: Tiap kali hubby call, ngadu la, anak asik cari die… mlm2 anak ngingau sebut Abah2… so.. finally hubby setuju benti keje dan keje sndri kat sini… Alhamdulillah…