June 25, 2007

Ke Mana Hilangnya Zaliah?



Kejap aje dah Isnin balik semula...pantas betul masa berjalan sekarang nih kan? aih....

Minggu lepas (sebenarnya 2 minggu lepas) aku ada join bowling tournament anjuran company aku kat MP. Games tu start pukul 3pm sepatutnya..tapi biasalaa...tunggu punya tunggu punya tunggu, 3.30 jugak baru start...

sementara tunggu2 tu, aku terpandang kelibat sorang perempuan nih...belek punya belek, sah !! kawan aku rupanyaaa..!! Zaliah namanya... kawan kelas aku masa form 4 & 5 kat SMSM dulu.. Zaliah nih dok betul2 blakang meja aku...kira geng2 aku la jugak... aku pun tegur la dia... apa lagi..sakan la kitorang sembang.. suami aku ada kat sebelah pun aku wat tak reti aje, kitorang sembang macam-macam (merangkap mengumpat) ada aje citer aku borak dengan dia.. tak dan cerita pasal cikgu2 dan kawan2 lama aku, orang yg lalu lalang kat situ pun jadi bahan ketawa kitorang...aii...lama btul tak jumpa kaki gelak zaman sekolah dulu...huhuhu!

aku tanya dia buat apa kat sini sorang2? dia cakap saja..dia boring dok umah so dia datang nak main bowling.. tapi dia tak jadi main sbb lane penuh (company aku dah booking daaa!!) last2 dia dok aje situ tengok orang main..tak sangka lak leh jumpa ngan aku kat situ...

kul 3.30pm ada announcement, suh peserta ambik tempat.. kebetulan seat sebelah aku kosong, so aku ajak Zaliah lepak dengan aku...azat aku dok kat bangku bulat bawah tu aje..tak jauh pun dari lane aku.. azat panggil aku, dia cakap dia nak pgi tukar tali jam (mmg tu pun tujuan dia datang ikut aku hari tu).. so ok laa.. aku punya turn no 7 (crosslane)..

Lepas aje aku buat balingan yg pertama, aku pusing aje belakang, aku tengok Zaliah dah takde...musykil gak aku.. aku ingat dia pgi toilet ke apa... tunggu punya tunggu, habis satu game dia tak muncul2 lagi...aku bertambah2 pelik...aku tanya azat, dia nampak tak kawan aku? azat cakap..tak nampak and tak tahu.. pelik! pelik!
Takkan dia ghaib camtu aje...aku tanya kat budak2 operator company yg ada kat sekitar tu, nampak tak member aku @ nampak tak mana budak perempuan yg duduk sini? takde sorang pun yang tahu atau mengaku nampak kawan aku tu...
aku bertambah-tambah-tambah pelik dan musykil....

isk! sampai sekarang aku masih lagi musykil dan otak aku masih lagi tak dapat mencerna mana hilangnya Zaliah kawan aku tu?
dan......untuk Zaliah, kalau kau terbaca blog aku nih, sila contact aku *beri code morse utk memperkenalkan diri kau dulu!!*

3 comments:

malammalam said...

erm... begitu menakutkan kah balingan bola boling mu itu? kamu mmg menjadi perempuan barbarik apabila bermain boling...

PertMuffin said...

apa tu babarik!?? jangan bercakap hal-hal yg kau sendiri tak tahu maksudnya! *menjerling*

aah....tapi, aku btul2 musykil laa.. masalahnya, orang lain sume tak nampak dia.. takkan aku sembang dengan makhluk halus ditengah2 khalayak ramai pula!?

aku sembang lama...dekat sejam lebih! iskk! misteria sungguh laa kau zaliah...

malammalam said...

oh oh!!
setelah aku kaji misteri ini..
aku telah temui penyelesaian!!

zaliah itu bekerja di kedai jam!
bila suami mu nak tukar tali, tokey kedai jam telah panggil si zaliah!

muahahah... bijak..bijak..!