March 10, 2009

Kapkek Kelakar kini di Newton FoodCourt, Banda Hilir!

Hello semua...~
Jumaat lepas aku menerima satu call dr tuan punya kedai dessert di Newton FoodCourt, Bandar Hilir (sebelah Mahkota Parade). Madam Chua namanya. Setelah membuat perbincangan dua hala, maka kami sebulat suara untuk bekerjasama dalam memperkembangkan perniagaan masing2. Aku telah ditawarkan kontrak untuk menjadi artis pertama syarikat rakaman mereka. Koff!~ Tak! Tak! (-_-;).. Sebenarnya aku ditawarkan menjadi supplier kapkek + dessert mereka. Yes lah!! syukur alhamdulillah cerah..!~ hehei!
So gais, kalau singgah ke Bandar Hilir, jangan lupa singgah ke Newton Foodcourt, cari section dessert (non-halal). Ah, lupa aku nak info.. Walaupun berada di section non halal, tapi kedai Madam Chua menjual makanan halal.. Sebab?? Dia adalah muslim & suaminya adalah melayu, En. Yatim namanya. Gerai mereka kat area open air, berhadapan dengan gerai mamak muslim. so korang tak payah syak wasangka untuk beli dessert / buah-buahan di situ.. ok?





Buat masa nih, aku cuma supply jelly strawberry & oren, kapkek kelakar perisa cekelat + stroberi gediks + pandanusa dan juga feveret design aku yakni stroberi swirl berbunga cinte untuk diorang.
Ini adalah para cuppies & jello yang aku supply utk diorang.. Enjoiss!~





3 comments:

aqmal said...

gempak siutt kakwe....
nanti kalau dh kaya jgn lupakan tiak dan adik2 junior yg comot tuh ya! *tunjuk aini dan yong*

aku pun berura2 nk menjual kapkek disini. tak tahulah ada sambutan ke tak. baru buat iklan dan flyer. belum edarkan lagi.

sbagai pengusaha kapkek tersohor di melaka, apakah nasihat puan utk mudamudi bergetah yg mempunyai niat utk mengusahakan perniagaan yg sama?

PertMuffin said...

baik!!! aku akan berusaha untuk bersikap lebih kejam dan kuku besi selepas ini!

syabas kemal! i laik yo spirit-spirit of de koin..aku yakin kau mesti boleh menembusi pasaran halal melbourne! cuba iklankan diri di www.mudah.com.au (-_-;)

untuk menjadi peniagawati yg sukses kau haruslah:-
1) berpakaian seksi
2) bermekap tebal
3) berlatih catwalk

kofff!!!

faratul aisyati a.k ab razak said...

macam aner nak order kapkek..
ader tak info2 yang boleh didapati??
kak kapkek..
nanti contact saya