May 18, 2009

Sepetang di Pekan Muar

Helo semua..!
Semalam petang kami jalan-jalan ke Muar semata-mata nak menikmati Murtabak Singapore yang popiler kat situ.
Asalnya, mak buyung Najwa yang nak makan (ah! tapi dia tak kata dia nak makan, dia tuduh anak bayi dalam perut dia yg nak makan!) Jadi aku selaku bodyguard kepada dia, aku pun kena ikut sekali lah! hihihi!



Teh ais



Now yu si......













Hmpphhhh!!!!! (sila baca sambil mengembangkan hidung)




Ini ialah Mama saye.. makhluk melepek tu jangan tanya sapa...!

Berkat perempuan bunting itulah kami dapat makan makanan yg sedap ini. Sila jangan cemburu.


Abah aku...
"Pakcik! sila kaver sikit okehh?? "


and now you don't!!
(-_-;)



Well.... korang tau kenapa majlis makan-makan kali nih berjalan dengan lancar?
sebab..............






Ratu Makanan dah tertido!!! Yesssssss!!!! *muka ibu teramat puas hati*



Kalau tak aku asyik berebut makanan dengan dia aje...
(p/s : sila noted, aku bukan ibu yg zalim okeh?)



12 comments:

fara[the]bugbuster said...

ya Allah!!! sedap nyeee kat muo nih kat part mana weh??? aku nak pegi juga kalau balik johor nanti... ahhh muoooo!! mee bandungggg!! tetiba ada plak murtabak nih... bes nyeeee *lapa*

kekwa bergetah said...

ini murtabak mmg mabelesss taww fara!
dia kat area bandar maharani tu, sebelum naik jambatan (kalau dari melaka). depan sikit je dari SM Sains Muar. kat area petronas tu..

pegi jangan tak pegi!
pegi jangan tak pegi!

su-e said...

kt mlk pun ada..murtabak spesel kt ikn bkr malim..pun sdp jgk..

PertMuffin said...

eehh!? ye ke su'e?
kat area mana eh?
bley pegi nih...

yong said...

wah....meleleh air liur tengok post ni !

kekwa bergetah sekerap said...

hoi yong!! banjir lah blog saye!!
pergi! pergi!! *jerling*

Elly Rocker said...

nape aku mcm tkot tgk murtabak ni.. mcm ikan siakap je.. *berpeluh dahi*

su-e said...

murtabak tu kt restoran ikan bakar malim..restorn tu kt ngn simpang ke pulau gadong..kt ngn cheng apartment..

muhammadazham said...

Kakwe..next time buat la cupmurtabak... murtabak singapore dalam paper cup..

Anonymous said...

aduhai.... mak buyong kat sini tetiba baru nampak blog ini hari ini meleleh2 air liurku! awat tak bagitau awal2.... boleh 'mendera' cik awe pi beli on saturday bawak ke KL semalam.... takpe la dah sejuk pun takpe, kita panaskan balik..... sedap betul nampak! *JELES*

--mummy ridzuan--

chokilala said...

saya duk mlk, tapi kg atok kat muar. dah mkn 2-2. murtabak ikan bakar malim xleh celen murtabak spore muar ni. murtabak spore ni one of its kind. mabelles wa ckp sama lu. LOL

dah la tebal, daging yang bulat2 tu dia tabur banyak gile. haizz, berbaloi-baloi la bayar berbelas ringgit untuk sekeping murtabak. recommended!

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優