January 14, 2010

Hobi Tiba-Tiba

Hello semua..!

Nampaknya sejak ada anak yang bersekolah, blog ini semakin bersawang. Aii....nak tidur pun kadang2 tak sempat apatah lagi nak update blog. Tambah2 lagi bila ada perkara baru yang tiba-tiba menjadi hobi.

Ah ya.. ini adalah kegilaan terbaru aku (*tiba2 menjeling Kemal). Tak tau la kenapa boleh memilih perkara ini sebagai hobi (-_-;) Tapi yang pasti ianya sangat seronok terutama bila ianya boleh digunakan untuk aktiviti berhibur bersama kakcha dan adik rayyan. Aku mmg sangat kuno dalam hal-hal menjahit. Tapi disebabkan terlalu minat maka aku pun meng-google-lah pattern2 dan teknik2 menjahit dari Tiub-Awak (youtube.com) dan blogger2 yg mempunyai belas ehsan.. terima kasih la nokss...!




Bahan mentah beli dari Kamdar.


Sepit rambut kakcha. Bunga-bunga cinta. Tapi sepit nih terlalu panjang untuk kepala kakcha.. end up, aku sendiri yg pakai.. ohok!



Finger Puppets (sarung tangan aku ambik kat opis. koff!!) Walaupun hodoh tapi berjaya la buat kakcha dan adik rayyan ketawa guling-guling time aku berlakon dalam TV handmade kami (buat sendiri dari kotak). Alah tv tu korang pun boleh buat sendiri...! amek kotak, tebuk depan sikit, pastu conteng2 pakai marker buat button2 tv.. sudeh! Brand tv Azat adalah LG, brand tv kami adalah IG (Ibu Gagah) kofff!!!!



My CuppyCakes Cup Yumpy yumpy yum.. (err...anak, kapkek tu tak bleh makan..!)






Cubaan menginsang-pari kan jahitan tepi Felt Kapkek Kelakar. Ya! Ya! aku tau mmg comot. (T_T;)

Ok, sampai sini dulu.. bye!


10 comments:

: : s o l : : said...

hoi camne ko dah start dulu ni. aku jeles!

Umie Ibrahim said...

HOHO..best kan wat felt craft..aku pun ada sedikit koleksi yg diguna sndri n terjual secara underground..tapi..insang pari kau memang agak huduh..hee..kna msk asam pedas pari dulu agaknya..

Ain said...

sangat kretif...

practice make perfect...mana tau leh bukak bisness plak nanti...

Elly Rocker said...

kenapa aku risau mcm kau nak buat patung voodoo aje?

PertMuffin said...

sol : hahahah!! jangan la jeles noks..

ticer umi : weh! dah start biz felt? hampeh tak inform pun! cepat email senarai barang jualan!!

ain : hehe.. tak kot.. tak terkejar laa nak buat cupcakes nak buat felt.

selly maslin : terima kasih kerana beri buah fikiran bernas. aku dah buat voodoo utk kau!!

Umie Ibrahim said...

awe..aku x buat mass production..sekedar suka2...on request kengkawan..x masuk dlm blog pun.dlm fb je ada pic sket..

♥ Ummi Hanie ♥ said...

kak hawa,

x susah sgt kan wat bendalah2 ni ?
kite pun mule rase mcm nak terminat pulek..ekeke..

BTW,thanx again 4 ur gift ! x menang pun dpt gift gak ! trharuu..

PertMuffin said...

umie hanie : buat felt mmg best. tak caya tanya teacher umi :D
nanti buat tauu!!

排骨酥May said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛