October 01, 2010

Iklan tak Gune!!!

tadikan....


Aku dengar radio otw drive ke opis... Pastu ada iklan pasal Cabaran Kolestrol di Sinar bersama NESTLE NESVITA OMEGA PLUS®. Dia ada interview para contestant yang nak masuk rancangan tu, kenapa nak menyertai cabaran ini?

Macam2 la jawapan diorang bagi... kebanyakkannya jawab nak ubah cara hidup kearah yg lebih sihat.. pastu nak turunkan kadar kolestrol dalam badan. Ada yang jawab untuk kebaikan diri sendiri dan keluarga tersayang...



Aku dengar pun, terus rasa..wahhhh! bersemangat nak turunkan paras kolestrol jua.


Siap terfikir nak singgah jusco beli Nesvita balik keja karang.


Pastu lepas je iklan cabaran kolestrol tu habis, iklan berikutnya pula keudara.



Korang teka iklan apa?


teka lah...teka lah... tih tih tih! (eh apsal aku ketawa camnih?) (-_-;)



Ok.. berikutnya adalah iklan :





Triple Cheese Burger Mc Donalds.. siap menyanyi2 lagi.... "3 lapis daging...3 lapis keju... alalalalalala...."


Macam lahabau tak?



Dari rasa nak menurunkan paras kolestrol terus perut aku berbunyi2 minta diisi kolestrol ..
Demm!! :

6 comments:

Mama Sohayl said...

Isi dua2 laa pert! Memula isi triple cheeseburger tuh...Pastu cleanse (ewah!) dgn Nesvita plak..Ehehehehe...

cheza said...

tak payahla berpura pura kalau tak mampu

*berlalu
(suke..suke..suke nak dengki kakwe lately ni!)

HaniCheLat said...

triple cheeseburger? my..my...

Eppot-Epa-Put said...

mcm sedap je ni? sedap dr big mac ke kak awe? eh choi!! apesal pulak word verification kat bawah nie suruh aku taip "airsate"? mmg dah dimelayukan ke.. ~mod lapar sate gemuk

sol said...

kekwa yg aneh,
sila baca msg aneh utk anda di facebook!!!

-sol yg chomei-

PertMuffin said...

achik : aih.... tak dan nak bilas2 perut dengan nesvita lepas makan cisbeger tu.. kang muntah lak sbb muak (-_-;)

hani & epah : saye rasa triple nih muak sikit la..

sol : time kasih sol sbb ko berjaya menyelesaikan kes pembunuhan bilik sulit! syabas detektif !!


*terus berlalu dan buat2 tak nampak kelibat cheza diatas*