April 13, 2009

Girls Outing (-_-;)

Jumaat hari tu aku balik kerja awal. Tengok adik rayyan tengok syok tido. Siap bubuh tangan kat dahi macam masalah besau lagak gayanya. Perut lapau tapi malas nak masak. Tengok dalam tudung saji mak aku apa pun takde *sentap*. Rupanya dia dah makan kat rumah jiran aku yg buat keja kawin (rewang2 = makan free).

Last2 angkut kakcha gi JJCM sambil membeli belah barang untuk kapkek kelakar. Pgi Tesco jek! Beli barang itu ini, terus gerak gi food court. On de wei ke fukot, lalu sebelah kedai sekret resepi. Kakcha terus membuat tindakan reflek dengan menerjunkan diri dari troli yg aku usung tu sebab nampak kek Ben10. BERGURAU APA!??? Reaksi keterlaluan dari seorang kanak-kanak yang aneh. Tau la pencinta makanan!! tapi janganlah membahayakan diri sendiri dan orang lain. aaaihh!! Aku tak tau dia nih ikut genetik siapa...*menjeling.

Muka konon tak bersalah setelah berjaya mengopakkan duit ibu




Kek mini Chocolate Caramel Ben10 yang sumpah sedap!! Ini la punca segala kekalutan...



Muka kenyang menyamar Stacy Terlebey sudaa! *sendiri merasa tertekan dengan karenah makhluk ini*


Nasihat untuk adik-adik yang sedang hamil atau bakal hamil :-

1) TOLONG JANGAN TENGOK GAMBAR MAKANAN TERLALU BANYAK SEMASA HAMIL

2) ELAKKAN MENONTON ATAU MEMBACA BAHAN YANG SIA-SIA (CONTOH DIK CERDAS / CRAYON SHIN CHAN) KERANA DIKHUATIRI AKAN BERJANGKIT PERANGAI SI BEDEBAH KECIK ITU. (Nota Penting : Maksud BEDEBAH KECIK ialah Nohara Shin Chan yang berperangai aneh ya..! Sila maklum..)

3) JANGAN MELAKUKAN PERKARA YANG MERUNGSINGKAN ORANG LAIN

4) HINDARI RAKAN YANG SIA-SIA KERANA DIKHUATIRI AKAN TERKENAN (menjeling semua orang aneh)

hohoho ! bye sume!!

4 comments:

Kasih said...

kak..
mcm sedap jek mini cake ben10 tu..
yumm yummy..
huhuhuhu...

kekwa bergetah said...

sumpah mmg sedap!! nanti gi la try.. *menaip sambil lap air liur*
ohok!

ratu makanan itali said...

yalah!aku pun terliur2 tgk kek ni haritu.mmg mcm ada kuasa pukau yg menyentap2 pandangan tapi aku tak jd meneruskan niat nak beli sbb art dah mengecilkan mata ke arah aku(-_-;)

diva makanan barat said...

memang sedap yolanda!
rugi kau tak beli..
lain kali kalau art jeling2 tu ko cecepat tunjuk perut. cakap "bukan i yang nak makan..tapi budak nih"

koffffff!!!!!!!!