September 09, 2009

Comel & Comot Baby Eating Contest



*sepatutnya ini ialah sticky mode - tapi sori la.... i tak reti nak buat sticky mode (-_-;) *

Contest kali ini aku suka sbb kebetulan aku baru je ketik gambar ini beberapa hari lepas. Tak sangka contest ini wujud... Penganjur kali ini ialah Mummy Fia & Ibu Adam. Contestnya adalah gambar bayi yang makan dengan comotnya..

Syarat-syarat penyertaan:

1. Mesti menjadi follower blog Mummy Fia (http://hazlinashahrel.blogpsot.com)& blog penganjur bersama Ibu Adam (http://nadira-barry.blogspot.com)(sapa yg dah follow mummy tp blm follow ibu.. atau sapa yg dah follow ibu tp blm follow mummy.. pastikan uolls follow dua² blog..) - done

2. Jgn lupa listkan blog kami di blog list anda.. paksaan buat peserta.. miaahahahaaaa.. - done

3. Penyertaan mestila gambar baby berusia bawah 18 bulan yang sedang makan dgn sendiri sahaja.. Suap² tak kira eh.. tak kira la makan apa pun.. kalo baby tu skang dah berumur 3 thn.. cari balik gambar² lama anak sedang makan janji mase tu dia berusia bawah 18 bulan.. - done (Rayyan is 13months)

Dalam entri korang 2.. sila nyatakan link kami.. save as dan tampal banner di sidebar dan sertakan jgk dalam entry korang nnt.. linkkan banner kpd http://hazlinashahrel.blogspot.com/2009/10/comot-comel-baby-eating-contest.html
- done

4. Jadikan entry ini sticky mode.. So senang pengadil dan penganjur nak review..

5. Sertakan nama baby, nama ibu, dah tarikh lahir baby.. - done

6. Ceritakan mengenai gambar tersebut - done (ayat pendek)

7. Sila tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen contest ini.. - done

8. Hadiah berupe barangan makeup.. BRAND NEW SET & ORIGINAL ITEM IN TRAVEL SIZE.. tuk para ibu dan hadiah untuk baby adalah SURPRISE!!..

9. Pengadil merupakan seorang kenalan Mummy Fia n Ibu Adam yang tak mempunyai blog.. so.. fare n square ok.. no bias.. hahahahaaaa..

10. Pemenang akan dinilai dari kecomotan & kecomelan anak anda menikmati makanan..serta bersepahnya tempat dan peralatan makanan juga akan diambil kira.. ku nak beri all mommies yang join keje mencuci plak pas tu.. hahahahaha…So ape tunggu jom la join ramai²!!!!!!!!!!


Sekali lagi, aku mempertaruhkan adik Rayyan (sori kakcha! umur anda telah disqualified utk sebarang acara setakat ini)


Puan Penganjur,
Ini lah budaknya...


Nama Si Comot : Muhammad Rayyan Bin Azat
Tarikh Lahir baby : 24 Sept 2008
Nama Ibu : Siti Nur Hawa Ab Kadir


Stori de mory, ini adalah aktiviti makan cupcake yang pertama untuk seumur hidup Rayyan. Sebelum ini asyik ibu je yang suap. Memang gile nyer comot....

Muka teruja 1st time dapat pegang cupcake kelakar sendiri. Selama nih jadik model je..


Aummm...


Heii ibu! jangan ketik gambar saye...!!


alang2 satu malaysia dah tengok wajah comot i, teruskan jer laa dengan wajah rakus ini...


Erkk..!! Tercekik kapkek... Minummmm dulu...!~

3 comments:

Anonymous said...

budak ini rakus menyembelih kapkek msti mengikut gen2 ibunya..aaiii..

Mummy Fia said...

hahahaa makan cuppie ibu dia rupenya.. mesti sgt sedap..

mummy dah review dah.. nntkan update yer.. thanks for joining n gud luck!

PertMuffin said...

thanks Mummy Fia sudi terjah sini.. :D