April 21, 2010

Edisi sila Menangis




Tengok gambar nih cukup laaaa menerangkan bagaimana kesannya kalau membiarkan anak tanpa pengawasan kurang dari 1 minit...!!


Aku baru nak marah kakcha, tetiba dia cakap "Ibu jangan marah icha sbb icha dah tolong marah adik rayyan. Dia yg sepahkan.."


aku tengok muka rayyan.... dia terus buat2 tak kenal aku !


Aaaaaiihhhhh!!! *nangis laju-laju*

..................penatnyaaa..................!!!!!!


moral : jangan letak suratkhabar merata2

11 comments:

Florence M. said...

gamba no 1 tu yg paling lucu..sbb tgk kakcha tertunduk barangkali rasa bersalah *sebak*

PertMuffin said...

mmg tengah sebak sbb dengar aku bersyarah..

siap sound "ibu marah ke? tapi kenapa ibu ambik gambar?"

aku cakap "bahan bukti nak kasi ayah tengok"

terus dia dok camtu sbb takut kena marah... padahal rayyan yg bersalah.. :P

Florence M. said...

sian kakcha dpt ibu ghetto cenggini hahaha

PertMuffin said...

hoi hoi! hampeh ko tiq...! haha

mummy_ayu said...

wah..jenuh nak ngemas tu..

z a t i said...

aku tktau la kau anak number berapa tp selaku anak sulung aku tahu perasaan dipersalahkan bila adik buat hal dn kau tk buat apa2 tp kena marah jugak nanti akan timbul satu perasaan yang baik buat je segala kesalahan di dunia sebab buat ke tak ke tetap kena tuduh.fine aku tau ianya tak matang tapi it takes sometimes la jugak to realize pemikiran begitu tidak matang dan sebelum faham akan ada rasa benci skit dkt ibu dn adik sendiri. (dulu a masa tk matang dn zaman remaja) so aku sajes if u know it's not her fault let her know that u knew she din do it.punish her ONLY if it's her fault.jgn marah anak secara pukal bcos they wont get it specifically.

P/s: aku bercakap dr sudut anak so mntk maaf kalau aku ada ckp salah dr sudut keibuan yg belum aku alami.

PertMuffin said...

kehadapan adik zati,

it's ok, saya memahami perasaan adik zati kerana saya juga adalah anak sulung.

biasanya saya akan biarkan kakcha rasa bersalah kerana tidak menjaga adiknya dengan baik atau tidak melaporkan kegiatan jahat adiknya kepada saya.

saya akan kembali memujuk beliau selepas saya menghukum adik rayyan.

sekian.

PertMuffin said...

mummy ayu : tak kemas.... longgok sume, masuk tong sampah terus (T_T;)

Event Coordinator said...

padan muke ko... kak long yang degil..... aku sokong ecah!! hidup ecah!!!!!!

yang paling comel morly.....

PertMuffin said...

banyak cakap lak dak nih...!
weh molly... sejak bila jadi pegawai jurucakap arfah butik?
bukan ko jurucakap pasaraya mahidin ke???

Event Coordinator said...

aku buat je blog nie.. sebab tu glamer.... macam aku jugak.. welll333... mydin aku dah tinggal kan.....