April 02, 2010

Ini Entry Sedih..



Hello olls..



Mlm tadi, eh...bukan malam la, actually dalam kul 2.30am tadi aku bangun tido utk sambung kerja-kerja pembikinan kapkek & coklat kelakar.

Biasa la, aku punya working hour mmg selepas jam 12.00am sbb nya aku kena kasi askar2 tidur dulu bagi mengelakkan perkara2 yang tidak diingini. Tu pun kadang2 terlepas gak askar yg paling kecik yakni adik Rayyan sbb dia suka terjaga secara tiba2 bila terbau makanan. Aku pernah kehilangan seketul kapkek dulu.. puas cari x jumpa. Memula ingat nak tuduh tikus tapi cam tak logik.. Check2 dalam bilik, tengok ada serpihan bekas kapkek... tengok kat mulut tertuduh, ada sisa2 kapkek melekat.. ciss! sah mmg dia la saspek yg bertanggungjawab..


ok, sambung topik utama.. koff!


tengah aku sibuk buat kerja, tetiba Azat bangun dan datang kat aku sambil berkata "Din beramboi dah meninggal..'


aku tuduh dia mengigau time tuh!!


Aku pandang muka dia lagi.... dia cakap "orang tak mengigau lah!" (cam tau jek aku tuduh dia..ohok!)


Aku tanya lah, mana dia tau?


Dia jawab "Azim sms..." [sapa Azim?? ahh ya.. orang ini ialah twin hasben aku]


Terus aku terkesima sebentar. Rasa macam tak percaya.. tapi tak mustahil sbb benda2 mati nih jarang Azim buat main2.. Lagipun sejak2 dia ada leptop baru *menjeling* harus la dia senang dapat info walaupun tetengah malam ghaib sekalipun. khannnn!???? sebab tu jugaklah Azat makin mengelitik nak beli leptop baru jugak.. huahuahua!! (haruss aku menghasut dia)



Serius lah...!!!


Lepas dapat tau pasal berita pemergian En.Din Beramboi atau nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri (43) memang aku sedih sangat. Tapi aku takde la sampai tergamak ambik Emergency Leave atau MC semata2 nak menangisi pemergian beliau. Kofff!! *terus jeling kakchik Rashidah Kutama yang cuti sekolah sesuka hati semasa Sudirman meninggal dunia dengan alasan sedih melampau..*

Ofkoss la aku terasa sedih sbb hari2 aku layan Sawancara & Drama Sebabak kat radio Era. Ekceli, sorry to say... dah lama aku tak layan Era sejak Nana Kerr dan rerakannya men-Deejay Pagi di Era tu.. Lepas Aznil & Din Beramboi take over baru lah aku dengar balik Era.

Sekarang, tinggal lah PakNil sorang ..

Sedihnya, dia pergi disaat namanya masih di sanjung.. memang terasa sangat..kehilangan dia.

Apapun, aku cuma dapat sedekahkan AlFatihah dan mendoakan semoga Allah menempatkan beliau dikalangan orang2 yg beriman. Salam Takziah untuk keluarga, terutama kepada isteri dan anak2 beliau. Semoga tabah menghadapi hari2 mendatang..



Aku terus tengok muka Lissa & Rayyan waktu mereka sedang tidur.... cemanalah agaknya kalau aku dan azat takde.... sedih!




6 comments:

yong said...

terkejut jugak la bile tau masa berita tv3...syukur krn masih hidup...selaku bekas mangsa denggi ....koffff

PertMuffin said...

aah ya!! betul tu...
mmg mencemaskan apabila terkena denggi. nampaknya sup katak memang berkesan utk kau! tahniah yong kerana masih hidup..
(-_-;)

EppY NooR AfzaN said...

aku sebagai sedara jauh ngan din beramboi pon turut berasa sedih (ibuku keturunan mior okkay). Lepas ni kalau aku rindu kat din beramboi, aku akan tatap wajah adik bongsu ibuku yakni pakcikku. Wajahnye adelah seiras din beramboi. Jika ade keramaian, ramai yg keliru menyangkakan nye adelah din beramboi.

PertMuffin said...

nur! kelak kalau aku rindukan karenah din beramboi bolehlah aku menatap wajah kau.. kof~

EppY NooR AfzaN said...

tatapkan idung ku saja sudah ade sdikit keirasan

排骨酥May said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚