December 16, 2009

Sepetang Berlibur



Weekend hari tu bawak kak cha gi farewell-lunch opis ex office mate aku (Ally - chinese girl tuh).
Tak ajak ramai pun, geng2 rapat je. Tu pun dah cukup kecoh bila ada sorang makhluk tambahan yg tak sama ketinggian dengan peserta lain *jeling kak cha*
ternyata...... makhluk tu lah yang paling kecoh sekali sepanjang upacara berlangsung. eih!
so gaiss... enjoiss de pics.



aktiviti makan berlangsung di Simply Fish Melaka Raya. dari kiri : Mr. Saffah, ibu, kakcha, Mr.Zhafran, Ms. Ally, Mrs-to-be Nabila, Ms.Nani.


3 kaki senyum - KakCha, Abg Zap & Kakak Sally (Sally??!!)


raw oyster - masa makan rasa macam tetiram itu bergerak2 dari tekak menuju ke perut
(-_-;)



2 gadis cantik... Ibu n KakCha (koff!!!)


ibu : kenapa icha senyum??

kakcha : mesti lahh.. icha kan nak pgi kalokey!!



kakcha : kenapa ibu tenyum?
ibu : mestilahh.... ayah kan takde kat sini!! yiiihaa!!~~
kak nani : sukati korang dua beranak lahhh! blog korang... :P


cantik? view dari dalam GoGoKTV - Jetty Melaka



view dari dalam lagi... satu2nya tempat karaoke paling cantik pernah aku pergi. err... memang lah..nih baru 1st time g karaoke kan??





Nama saya Yang No Alicha binti Ajat... saya suke lagu Mila..




Ally : Cingg congg cing congg mama aaaa...
kakcha : taknak lagu nih! Icha nak lagu Mila.... "Mila in de haussssss!!~~~"
ibu: bergurau apa!? (-..-;)



mana aku? macam biasa... juru gambar jer... :P


pasangan sehati berdansa, kakcha & abg zap


kakcha : "pucing ahhh laju-laju.. !!"
abg zap : "err...pinggang abg zap dah patah nih ica oiii..."



kakcha : "kakak sally angkat la i pulak!"
ally : "i pakai short.. tak boleh bongkok nanti abg zap nampak punggung i..!"
(-_-;)

kakcha : huh!! icha balik dulu lahhh!!
(protes!!)
ok bye semua!!

6 comments:

yong said...

ahhhhh...dah lama tak karaoke !
meroyan tak tentu pasal... (-.-!)

PertMuffin said...

marilah berkalokey kat GoGoKTV Jetty Melaka. belakang MP je..
sangat cantik sbb berada ditengah laut. boleh nampak laut dan eye on malaysia tau!

Mr.F said...

Menggunakan anak gadis untuk berhibur ? ish ish...kekwa oyster di kedai itu segar tak? bagaimana dengan harganya?

PertMuffin said...

heiheii!~ terpaksa bawa dia baru dapat pelepasan dari pihak berwajib.

oyster dia segau bugau tahap boleh rasa dia bersiar2 dalam perut!
(-_-;) harga tak sure lah sbb itu sally yeh yang belanje. hehe..!
tak salah 6pcs dalam RM16.

zapzippo said...

bila oyster tu masuk je dalam mulut, secara otomatisnya air mata keluar, anak tekak geli gelemen sebab digeletek dek oyster tadi. lepas telan, die berenang menuju ke perut. pengalaman makan raw oyster yang menakutkan. tapi kene senyum (nak jaga hati ally). haha

Ally said...

heyhey...1st, pasal oyster tu...x geli sgt pon..harga bg setengah dozen rm19.90...every1 shud try it..sangat menyegarkan...2nd,thanks zap kerana berani mencuba demi i (ceh)haha...3rd,kak hawa, I agree ur statement ttg tunduk angkat lissa,zap tgk butt i...dia memang mcm tu..ari tu dia stare kat boss punyer...ouch~~